MİRAÇ KANDİLİ PROGRAMI OKULUMUZ MESCİDİNDE İCRA EDİLDİ.

Miraç Kandili, İslam coğrafyasında özel bir yer tutan, peygamberimiz Hz. Muhammed'in Allah'a yükseldiği bir gece olarak kabul edilir. Bu kutsal gece, manevi bir yükselişin ve Allah ile kul arasındaki özel bir buluşmanın simgesidir.'"

"Miraç Kandil’inin, peygamberimizin miraca çıkarak Allah'ın huzurunda bulunduğu anın anılması ve bu olayın Müslümanlar için bir ibret vesilesi olması bakımından önemli olduğunu vurgulayan Vaiz Murat TOK, “Bu geceyi özel kılan dualarımız, ibadetlerimiz ve samimi niyetlerimizdir. Bu vesileyle, tüm İslam aleminin Miraç Kandil’ini kutlar, bu mübarek gecenin insanlığa huzur, barış ve bereket getirmesini temenni ederim” dedi.

Vaiz Murat TOK, ayrıca Miraç Kandil’inin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, “Bu mübarek gecede dualarımızı sadece kendimiz için değil, tüm insanlık için yapmalıyız. İslam'ın öğretileri doğrultusunda sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularını artırmalıyız” diye ifade etti.

Vaiz Murat TOK, Miraç Kandil’inde camilerde düzenlenecek özel programlara katılımın yanı sıra, evlerde de aile içinde dua ve ibadetin ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, “Bu müstesna gecede Yüce Allah'a yönelerek, af ve mağfiret dileyelim. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirelim. Tüm İslam aleminin Miraç Kandil’ini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

06.02.2024 57

06-02-202406-02-202406-02-202406-02-202406-02-202406-02-202406-02-202406-02-2024