Kariyer Günlerinde Orman Mühendisi Hüsnü DEMİR Misafirimiz Oldu.

Okulumuz Hedef YKS-2024 projesi çerçevesinde yürütülen etkinlikler içerisinde yer alan Kariyer Günleri ve Meslek Tanıtımı günleri programı çerçevesinde Serik Orman İşletme Müdürlüğünden Orman Mühendisi Hüsnü DEMİR misafirimiz oldu.

Öğrencilerimizin meslek seçiminde ve üniversite tercihlerinde tercih havuzunda bulunan Ormancılık ve Orman Ürünleri Bölümü  hakkında bilgi veren Hüsnü DEMİR, Orman Mühendisliği, Ormancılık ve Orman Ürünleri Bölümlerini ve hizmet alanlarını tanıttı. Buna göre;

·         Ormancılık Bilgisi,

• Botanik,
  • Zooloji,
  • Toprak Bilgisi,
  • Harita Bilgisi,
  • Orman Botaniği,
  • Orman Ekolojisi,
  • Ormancılık Hukuku,
  • Odun Dışı Orman Ürünleri,
  • Orman Kadastro Bilgisi,
  • Silvikültür Tekniği,
  • Orman Ürünlerinin Pazarlanması,
  • Orman Amenajmanı,
  • Orman Yangınlarıyla Mücadele

ve benzeri birçok içerik hakkında sunum yapan Orman Mühendisi Hüsnü DEMİR; orman yangınları, orman yangınları ile mücadele; orman koruma ve ağaçlandırma çalışmaları ile orman ürünleri ve orman ürünlerinin ekonomiye katkısı hakkın tanıtımda bulundu. Bölgemizin orman yangınlarındaki risk durumuna da değinen DEMİR, ormanlarımın korunması, önleyici ve geliştirici faaliyetler hakkında hatırlatmalarda bulundu. Orman yangınları ve kaçak kesimlerle ilgili mücadeledeki riskleri değerlendirdi.

Orman Üniversiteleri ile ilgili fakültelerden mezun olan öğrencilerin,

• Orman Bakanlığı Kuruluşları,
  • Belediyelerde Park ve Bahçeler Departmanları,
  • Milli Parklar,
  • Tabiat Parkları,
  • Mesire ve Piknik Alanları,
  • Karayolları
  • Özel Kurum ve Kuruluşlar

gibi birçok alanda çalışabileceklerini; başka bir alanda iş yapmaları durumunda bile aldığı bilgi, birikim ve duyarlılık sayesinde daha kaliteli ve huzurlu, doğayla barışık bir hayat sürebileceklerini vurguladı.

Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kendilerine teşekkür ediyoruz.

29.02.2024 48

29-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-2024