İYİLİKLER GETİRDİN RAMAZAN'I ŞERİF

Serik Gençlik Merkezi öğreticileri okulumuzda "İYİLİKLER GETİRDİN RAMAZAN'I ŞERİF" programı yapıldı. Program okul müdürünün açılış konuşması ile başladı .

Ramazan; Yüce Allah’ın sevgisiyle dolup taşacağımız, dua, secde ve mukabelelerle manevi alemlere koşacağımız, daha iyi bir kul olma yarışına gireceğimiz mübarek bir aydır.

Ramazan; ilahi emirlerin ışığı altında kendimizi hesaba çekeceğimiz, kalplerimizi ve fikirlerimizi kötülüklerden kurtarmaya çalışacağımız mübarek günlerdir.

Ramazan ayı, hayır ve bereket ayıdır. Dua ve niyaz ayıdır. Günahlardan temizlenme, cehennem ateşinden kurtulma ayıdır. Peygamberimiz bu aydan söz ederken: “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluştur”[1] buyurmuştur.

Bu ayın on iki ay içerisinde özel bir yeri ve değeri vardır. Ramazan, ayların sultanı olarak kabul edilmiştir.

Kalplere nur, gönüllere şifa, mü’minlere rahmet olan; bütün insanlığı cehaletten, karanlıktan, vahşetten ve delaletten kurtaran; doğru yola ve ilahi nura, ilme, medeniyete ve saadete ulaştıran Kur’an-ı Kerim bu ayda nazil olmaya başlamıştır. Bu sebeple bu aya “Kur’an ayı” da denilmektedir. Yüce Allah (cc) şöyle buyurmaktadır: “Ramazan ayı öyle bir aydır ki, insanlara doğru yolu gösteren, Hak ile batılı ayıran Kur’an-ı Kerim, o ayda indirilmiştir. Sizden her kim bu ayı idrak ederse oruç tutsun”.  [2]

Bu ay, baştan sona hayırdır. Hayrın karşılığı ise cenettir. Bir ekenin bin biçeceği, manevi bir hasat mevsimidir.Öğrencilerle soru cevap şeklinde geçen programdan öğrenciler memnun kaldı.

15.03.2024 71

29-05-202329-05-202329-05-202329-05-202304-04-202312-04-202312-04-2023