2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ŞUBAT DÖNEMİ SORUMLULUK SINAV TAKVİMİ VE ÖĞRENCİ LİSTELERİ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ŞUBAT DÖNEMİ SORUMLULUK SINAV TAKVİMİ VE ÖĞRENCİ LİSTELERİ

İKİNCİ BÖLÜM

Sınav Esasları, Sınavın Uygulanması

MADDE 1‒Komisyon üyeleri sınavdan en az 1 saat önce, Gözetmenler sınavlardan en az 30 dakika önce okulda bulunarak görevli imza çizelgesini imzalar. EK-1

MADDE 2‒ Sorumluluk sınav soruları ve cevap anahtarları sınavdan en az 30 dakika önce sınav komisyonu tarafından hazır hale getirilerek (2 komisyon üyesi birlikte )sınav komisyon başkanına ( Sınav komisyon başkanı Okul müdürüdür. Gerektiğinde müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısına yetki devri yapılır) onaylatılarak sınava girecek öğrenci sayısı kadar çoğaltılır.

MADDE 3‒ Sınav soruları, öğretim programlarında belirtilen genel ve özel amaçlarıyla öğrenme kazanımları esas alınarak hazırlanır.

MADDE 4‒ Öğrencilerin başarısının belirlenmesinde, eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma, sorgulama, problem çözme ve benzeri becerileri ölçen araç ve yöntemlere önem verilir.

MADDE 5‒ Öğrencilerin başarısının ölçülmesinde, geçerlilik, güvenirlilik ve kullanışlılık özellikleri açısından uygun ölçme araçları kullanılır. Ölçme aracının özelliğine göre cevap anahtarı, dereceli puanlama anahtarı ya da kontrol listeleri hazırlanır ve kullanılır.

MADDE 6‒ Sınav başlamadan en az 15 dakika önce gözetmen, gözetmen yoksa bir komisyon üyesinin sınav salonunda hazır bulunması esastır.

MADDE 7‒ Sınav kağıtları sarf tutanağı görevli öğretmen( Komisyon üyesi veya Gözetmen ) tarafından öğrencilere imzalattırılır, Gözetmen veya tek sınıfta yapılan sınavlarda sınav salonunda bulunan komisyon üyesi tarafından imzalanarak, sınav evraklarıyla beraber komisyon üyelerine teslim edilir. EK-2

MADDE 8‒ Zorunlu hâller dışında yazılı sınav süresi bir ders saatini aşamaz, sınav süresi bitmeden sınıftan öğrenci çıkarılmaz.

MADDE 9‒ Sınav salonunda sınıf tahtalarının temiz ve kapalı olmasına dikkat edilir ve gerekli tedbirler sınav başlamadan alınır. Sınav esnasında öğrenci üzerinde ve sırasında cep telefonu ve benzeri araç-gereç bulunamaz.Gerekli tedbir görevli öğretmenlerce alınır.

MADDE 10‒ Kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden veya çektiren öğrenci hakkında sınav salonunda tutanak tutulur ve sınav bitiminde kurum müdürlüğüne teslim edilir.

MADDE 11 ‒ Kat nöbetçisi öğretmen, öğrencileri dersliklere yönlendireceklerdir. Sınav bitiminde öğrencilerin okul bahçesine çıkmaları ve dersi olanların derslerine davam etmeleri sağlanır.

MADDE 12‒ Sınav sonunda Not çizelgesi uygun şekilde doldurulur, Sınava girmeyen ve yoklamada imzası olmayan öğrenci için, not-puan bölümü “ – “ çizgi ile çizilir ve açıklama bölümüne “GİRMEDİ“ yazılır. Komisyon üyelerince imzalanır.EK-3

MADDE 13‒ Sınav evrakları ( Not fişi, Sarf tutanağı ve Sınav zarfı ) doldurulup, imzalar tamamlandıktan sonra komisyon üyelerince sınav komisyon başkanına imzalatılır ve mühürletilerek, NOT FİŞİ dosyaya takılır. Diğer bütün evraklar ( Yazılı kağıtları,Soru ve Cevap Kağıdı ıslak imzalı olanlar, sınav kağıtları sarf tutanağı-imza listesi ) sınav zarfı içine konularak zarf kapatılır. Zarfın açılabilecek kısımları kurum mühürü ile mühürlenerek komisyonca paraflanır ve müdür başyardımcısına teslim edilir. EK-4

30.01.2024 172

 SORUMLULUK SINAV TAKVİMİ VE ÖĞRENCİ LİSTELERİ için Tıklayınız.